Знежирений сир калорійність

Сир відомий усім кисломолочний продукт, отриманий найчастіше з коров’ячого молока, має щільну або зернисту структуру. Він використовується як основа для приготування багатьох страв. Знежирений сир – кращий друг тих людей, хто сидить на дієті. Даний продукт корисно і дорослим, і дітям. Адже в ньому міститься просто рекордну кількість кальцію, лактози і білка. Ці елементи сприяють зміцненню волосся, кісток і зубів.

Проте все частіше стали говорити і писати про повну марність «нульовки» чи знежирених молочних продуктів, а то й шкідливість. Така ж інформація проходить і у відношенні інших «магазинних» сортів. Однак для більшості міських жителів природно здійснювати покупки в магазинах, а не готувати «молочку» самостійно. Давайте розберемося, корисною або шкідливою є основа страв, улюблених багатьма.

Користь знежиреного сиру

Знежирений сир, калорійність якого 110 Ккал, буде виручалочкою для того, хто дотримується фітнес-дієт або просто вирішив схуднути. В 100 г продукту є від 18 до 24 грамів чистого білка, він відмінно сприймається будь-якими смаками. На основі знежиреного сиру можна приготувати бутербродні пасти з додаванням зелені, часнику і ложки соєвого соусу, мають низьку калорійність.

Сир чудово поєднується з фруктами і ягодами, як кислими, так і солодкими, з ним можна приготувати сніданки і десерти, смачні і корисні. Деякі люди стверджують, що знежирений сир в певних випадках може бути шкідливий для здоров’я. Так питання ставити не можна. Буває, що «нулівка» для дієти марна, але це залежить від способу її приготування. Справа в тому, що деякі виробники додають до сиру крохмаль, щоб продукт придбав приємну однорідну кремоподібну консистенцію. Однак простіше простого визначити такі сирні сорти, щоб потім більше їх не купувати. Можете капнути на білу поверхню продукту звичайного аптечного йоду і тут же оцінити результат. Якщо плями стануть синіми, значить, в їх складі є картопляний крохмаль. Саме він збільшує калорійність сиру і уповільнює процес зниження ваги. До групи ризику відносять кремоподібні сирки, і всі вироби, які на етикетці називаються «сирним продуктом».

Користь сиру з медом

Улюбленим десертом багатьох людей, що сидять на дієті, є знежирений сир з медом. Дуже часто ми чуємо, що мед – корисна солодкість, а, отже, не зашкодить вашій фігурі. Безперечно те, що натуральний бджолиний мед являє собою джерело біологічно активних речовин. У ньому є олигосахара, антиоксиданти, вітаміни і мінеральні речовини. Він сприяє підтримці імунітету, підвищенню опірності організму, має легкий термогенний ефект і навіть прискорює обмін речовин. Потрібно знати, що разом з цим, мед є джерелом простих цукрів. Він здатний підвищувати у десерту кінцевий глікемічний індекс. Це означає, що він може провокувати напад голоду. У той же час, учені довели, що вуглеводи в невеликій кількості (лише 10-17 грамів на 100 г продукту) можуть якісно змінити засвоєння страви. Внаслідок цього, в мозок надходить порція глюкози, і він сприймає порцію, як дуже ситну. Білки, присутні у знежиреному сирі, дійсно здатні насичувати організм. До того ж, солодкий смак дозволить не відчувати себе обділеним. Даний ефект ви зможете отримати, додаючи до 200 р сиру пару чайних ложок меду. Саме в такій пропорції користь страви буде найбільш відчутна.

Шкоду знежиреного сиру

Про шкоду знежиреного сиру можна говорити, як про поняття досить абстрактне. Шкідливий або той продукт, який прострочений і зіпсований, або той, який з’їли в надлишковій кількості. Не можна їсти одну добу більше 350-400 г страви з сиром, і не можна зловживати підсолодженими термизированными сирками з додаванням фруктів. Вони повинні сприйматися як шкідливий десерт, а зовсім не як корисне блюдо. Крім того, потрібно завжди стежити за терміном придатності куплених продуктів, і тоді не буде небезпеки для здоров’я і стрункості фігури.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *