Як зібрати електричну і механічну м’ясорубку?

М’ясорубку, що працює як від електрики, так і від фізичної сили, не можна віднести до предметів першої необхідності. Однак без такого пристрою не обходиться жодна домогосподарка. І тому вони часто стикаються з проблемою складання кухонного обладнання.

Зазвичай з цією метою на кухню запрошують чоловіка, який швидко вирішує будь-яке питання, пов’язаний з механікою. Але що робити, якщо представник сильної половини суспільства відсутня вдома, а подрібнити м’ясо потрібно до його приходу. Природно, потрібно навчитися самостійно збирати м’ясорубку.

Основні елементи, з яких зібрана м’ясорубка

Перед тим як приступити до складання пристрою для подрібнення різних продуктів потрібно з’ясувати, з яких деталей воно складається. У комплект ручної м’ясорубки входять наступні конструктивні елементи:

  • цілісний корпус з металевого сплаву;
  • мясопріёмнік в який завантажується переробляється продукт;
  • шнековий вал, який доводить продукт до виходу м’ясорубки;
  • дискові або крильчасті ножі, які подрібнюють продукти, які потрапляють в мясопріёмнік;
  • решітка, що впливає на ступінь подрібнення готової продукції;
  • притискна гайка, яка фіксує решітки і ножі на основному валу;
  • ручка, що кріпиться спеціальним гвинтом, яка призводить механізм в дію.

Якщо розглядати електром’ясорубку, то вона аналогічна своїм механічним попереднику, але має деякі удосконалення. Перше, що кидається в очі – це корпус, який відрізняється як формами, так і матеріалом виготовлення. Електричний пристрій не має ручного приводу у вигляді ручки. Робота пристрою забезпечується електродвигуном , встановленим в корпусі м’ясорубки.

Як збирати м’ясорубку старого зразка?

Для правильного складання побутового кухонного пристрою потрібно просто слідувати нескладним послідовності дій, які зазвичай вказуються в інструкції до приладу. Але якщо такого документа під рукою не виявилося, то потрібно просто виконати ряд нескладних маніпуляцій в певній послідовності.

  1. Шнековий вал поміщається в суцільнометалевий корпус. При цьому потрібно звернути увагу, що деталь має різну товщину по обидва боки. На тонкому кінці запчастини кріпитися ніж і грати, а на товстій стороні прикріплюється рукоятка. Вал повинен розміщуватися таким чином, щоб товста його частина виходила з заднього боку корпусу.
  2. Після фіксації рукоятки спеціальним гвинтом з задньої частини пристрою на тонкому кінці вала встановлюється ніж. При цьому потрібно приділити увагу конструкції ножа, який з одного боку плоский, а з іншого краю опуклий. Його установка виконується таким чином, щоб плоска частина дивилася в бік грат.
  3. Якщо встановлюється дисковий ніж, то в зовнішню сторону повинна дивитися ріжучакромка. Цей момент має найбільшу важливість при складанні м’ясорубки. При неправильному розміщенні ріжучого пристрою прилад просто не зможе подрібнювати продукти.
  4. Відразу після ріжучого механізму на пальці штока розміщується решітка. При цьому важливо простежити за щільністю її прилягання до попереднього елемента м’ясорубки. В процесі установки даного вузла важливо щоб паз на решітці збігся з виступом на корпусі. Якщо цього не відбудеться, то не вдасться закрутити притискну гайку.
  5. Якщо всі деталі стали на свої місця і зайвих частин не залишилося, залишається просто закрутити по ходу годинникової стрілки, притискну гайку і зафіксувати м’ясорубку на столі. Для цього існує спеціальний механізм, в нижній частині корпусу нагадує лещата.

Ще раз хочеться нагадати про правильність установки ріжучого ножа , без якого м’ясорубка стає непридатною для використання за прямим призначенням.

Особливості збирання електричної м’ясорубки

Незважаючи на те, що електричний пристрій – виріб за своїм принципом складне. Основний етап складання такого механізму практично аналогічний ручному аналогу, єдино потрібно враховувати деякі особливості .

  1. На першому етапі складання потрібно з’єднати корпус м’ясорубки з електричною частиною. Редуктор заводиться в пази на кришці і повертається в бік проти руху годинникової стрілки для надійної фіксації.
  2. Монтаж шнекового вала на корпус електром’ясорубки виконується таким чином, щоб його хвостова частина точно потрапила в отвір на приводі вихідного вала.
  3. Наступним етапом є установка ножа, і решітки, який нічим не відрізняється від складання механічного аналога, і фіксуються притискною гайкою.
  4. На завершення збирання електричної м’ясорубки встановлюється завантажувальний чаша і виріб готовий до використання за прямим призначенням.

Природно, це узагальнена інструкція зборки електричної м’ясорубки і в залежності від моделі деякі етапи можуть відрізнятися . У такій ситуації потрібно заглянути в інструкцію, що додається до виробу.

Як доглядати за м’ясорубкою?

Розібравшись як збирати м’ясорубку потрібно знати, як її правильно розібрати і промити для подальшого зберігання. Після того як домогосподарка накрутила достатню кількість фаршу, потрібно очисти пристрій від залишків м’яса. Природно, може виникнути питання: а чи не можна помити виріб, не розбираючи його? Однозначно ні, і тому потрібно розібрати м’ясорубку:

  • Насамперед знімається мясопріёмнік, далі відгвинчується притискна гайка. Щоб з цим процесом не виникало проблем краще скористатися сухим рушником, так як гайка від м’яса стає слизькою. Потім витягується решітка і ніж. Ну і на завершення виймається шнековий механізм.
  • Після розбирання пристрою для подрібнення продуктів все його складові частини промиваються під проточною водою з використанням будь-якого доступного миючого засобу. Природно, потрібно розуміти, що електричні частини м’ясорубки мочити не можна. На завершення всі деталі разлаживаются на рушник і залишаються до повного висихання.

При зберіганні м’ясорубки краще її не збираються, а перед черговим використанням змащувати шнековий вал соняшниковою або оливковою олією. Це стосується як механічного, так і електричного приладу.

Як видно складання та розбирання електричної і механічної м’ясорубки – процес нескладний і багато в чому схожий. Головне, простежити за правильністю установки конструктивних основних елементів і все зафіксувати притискної гайкою. А щоб продовжити термін служби подрібнювача м’яса його потрібно зберігати в розібраному вигляді.

Електрична м’ясорубка для кухні

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *