Як зберегти м’ясо без холодильника

Якщо вам пощастило підстрелити злого дикого вепра чи полохливу довгоногу лань, а в лісі чомусь немає ні одного холодильника, не поспішайте в один присід з’їсти здобич. Знавці знають, як зберегти м’ясо з допомогою підручних засобів і готові поділитися цими знаннями з вами.

В першу чергу необхідно зрізати всі частини, де є жир. Адже гниття м’яса починається саме з жирних шматків. А потім можна скористатися будь-яким із способів, описаних нижче.

Спосіб «рушник» полягає в наступному. М’ясо обкладається кропивою, загортається в рушник, добре просочене оцтом і поміщають в каструлю або дерев’яний ящик. При цьому важливо, щоб ємність була щільно закрита. Залишається тільки закопати каструлю на невелику глибину (земля повинна накривати ємність на 15-20 см). Цей спосіб досить трудомісткий, зате він дозволяє зберігати продукт до 10-ти днів. Перед вживанням м’ясо рекомендується ретельно промити під струменем води. Кропиву можна замінити листям полину, хрону або горіхового дерева.

Спосіб смаження-варка» не займе багато часу. Необхідно всього лише опустити м’ясо в киплячу воду на кілька хвилин. Попередньо у воді потрібно розчинити кухонну сіль (п’ять столових ложок на літр). Після цього м’ясо треба покласти у відкриту каструлю і поставити продукт в добре провітрюваному приміщенні. Підготовлене таким чином м’ясо не зіпсується 2-3 дні. Щоб зберегти м’ясо протягом доби, достатньо всього лише потримати його над вогнем пару хвилин. Тобто до того моменту, коли воно покриється тонкою кіркою.

Спосіб «жорстка терка» передбачає наступні дії. М’ясо нарізають шашликовими шматками, а потім кожен шматок натирається сіллю і часточками часнику. Натерті шматки укладаються в каструлю і перемішуються з нарізаною цибулею. Каструля накривається і ставлять у темне місце. Такий засолення зможе зберігатися чотири дні.

І наостанок ще одна порада: звичайний лимон може позбавити м’ясо від всюдисущих комах. Його сік відлякує не тільки мух, але і іншу ползающую і літаючу гидоту.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *