Схуднення на цибульному супі

Сучасні методи боротьби із зайвою вагою різноманітні – це фітнес, фізкультура, ранкова пробіжка, програми по обмеженню споживання калорій. Дієт існує багато, кожна з них дозволяє вирішити проблему, що стоїть перед людиною – позбутися від зайвого об’єму і схуднути. Вибір дієт величезний, тому кожен може вибрати ту, яка відповідає потребам і очікуванням конкретної людини. Існує програма зниження ваги, в основі якої лежить цибульний суп для схуднення – блюдо, що відноситься до високої французької кухні, в сучасному світі стало об’єктом фітнес – індустрії.

Вибір на користь дієти

Дієта з цибульним супом вважається однією з найвишуканіших. Вона дозволяє втрачати до 10кг в тиждень і не відчувати при цьому болісного голоду або слабкості. Вибір на користь цього способу схуднення зробили ті, хто не вміє обмежувати себе в калоріях. Зупинити увагу на цибульному супі слід по ряду причин:

  • Він допомагає втрачати вагу і обсяги на талії, стегнах і боків;
  • Чи не піддає організм стресових ситуацій;
  • Володіє унікальним смаком і ароматом;
  • Використовується в лікувальному харчуванні для усунення проблем з шлунково-кишкового тракту.

Дієтологи радять вживання цибулевого супу тому що:

  • Він сприяє швидкому схудненню і природному процесу очищення організму від шлаків, токсинів;
  • Клітковина, що входить до складу інгредієнтів, робить благотворний вплив на кишечник і органи травлення;
  • Лук не втрачає корисних якостей при термічній обробці;
  • Суп володіє «мінусовій» калорійністю – організм більше витрачає енергії на переробку продукту, ніж отримує взамін;
  • Зміст антиоксидантів дозволяє підтримувати організм в тонусі.

Вважається, що регулярне вживання супу з цибулі є профілактичним заходом щодо боротьби з:

  • Онкологічними захворюваннями;
  • На цукровий діабет;
  • Хворобами нирок;
  • Порушеннями нервової системи.

Цибулевий суп для схуднення є смачним і ситним, але дозволяє домагатися хороших результатів щодо зниження показників на вагах.

особливості страви

Оскільки цибульний суп є основою дієтичного харчування в цій програмі, то слід знати особливості страви, його переваги та недоліки.

переваги страви недоліки страви
Насичує організм вітамінами Втрачену вагу може швидко повернутися
Прискорює обмінні процеси Дотримання дієти обмежена терміном в 30 днів
Ефективно усуває жирові відкладення, в тому числі і в “проблемних місцях». Заборонено для тих, хто має підвищену кислотність
Є профілактичним засобом, застосовується після хірургічних втручань Заборонено до застосування вагітними, а також дітьми до 14 років
Висока поживна цінність

Враховувати цю інформацію необхідно, щоб дієта принесла максимальну користь. Відгуки стверджують, що за 5-7 днів ці вимоги виконувалися можна втратити до 10 кг ваги і кілька см в об’ємі. Для отримання таких результатів необхідно строго дотримуватися дієти, що не складно, так як це блюдо дозволяється їсти в необмеженій кількості протягом дня. Додаткова перевага, яке дає вживання супу – природне обмеження жирових відкладень, що призводить до поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту і схудненню.

Протипоказання до використання програми схуднення

Будь-яка зміна в звичному харчуванні – випробування для організму. Для того щоб знизити ймовірні проблеми, необхідно знати, чи дозволено обрана дієта або найкраще віддати перевагу іншому способу схуднення. Відмовитися від цибулевого супу доведеться якщо:

  • Є серйозні проблеми з роботою кишечника;
  • Діагностована виразка шлунка;
  • Є захворювання підшлункової залози (панкреатит);
  • Є гастрит;
  • Відзначається анемія.

Під час вагітності не рекомендується дотримуватися дієт без особливих вказівок лікаря, але лушпиння доведеться виключити повністю.

Меню дієти

Дієта для схуднення не включає в себе тільки цибульний суп для схуднення, є спеціально розроблене меню, складене з продуктів, що сприяють насиченню організму вітамінами і корисними мікроелементами – це необхідно під час обмеження в харчуванні. Воно призначене на 7 днів.

Дозволяється – цибульний суп (скільки завгодно), фрукти, виключаючи висококалорійні – банани і виноград (в перший день, далі вони дозволені). Свіжі овочі також входять до складу продуктового набору, які дозволяється варити, тушкувати, але не обсмажувати. Молоко можна включити в меню, починаючи з другого дня. Також до раціону дозволяється додати в невеликій кількості нежирне м’ясо, курку або рибу.

На наступний день до супу додаються свіжі помідори (не менше 5 штук), відвареної коричневий рис. Напої, які можна використовувати – соки, вода – загальна кількість рідини, яка повинна бути вжито – не менше 1 літрів. Повністю виключити з раціону потрібно чай і кава. Що стосується овочів і фруктів, то їх кількість також не обмежується.

Варіант харчування на 10 днів

№ дня програма харчування
1 Цибулевий суп і фрукти (кавун, запечені яблука).
1 Цибулевий суп, салат зі свіжих овочів, фрукти.
3 Ягоди (ожина, полуниця), овочі (червоний солодкий перець, помідори, огірки).
4 Молоко нежирне, цибульний суп, кефір, ряжанка, біойогурт, банани.
5 Помідори (6-8 штук), м’ясо птиці, суп з цибулі (необмежено).
6 Цибулевий суп (1 разу на день), бринза, овочевий салат.
7 Молоко, соки, цибульний суп, мед (1чайная ложка).
8 Зелений чай з молоком, яловичина, птиця, мандарини, сир.
9 Цибулевий суп (бульйон), хліб з висівками, яблуко (1 шт), яйця, кава.
10 Овочі (необмежена) м’ясо, курка, сир.

Вже до 6-го дня людина повинна замінити позитивну динаміку, спрямовану на зниження ваги і обсягу.

Рецепти цибулевого супу

Оскільки цибульний суп для схуднення – основа дієтичного харчування, то необхідно знати рецепт його приготування. Результати схуднення будуть залежати також і від того, на скільки смачним вийде блюдо, так як у людини не виникне бажання порушити меню.

рецепт класичний

Для того щоб реалізувати рецепт, потрібно наступний набір інгредієнтів:

  • Цибуля ріпчаста – 1 кг;
  • Масло вершкове – 3 столові ложки;
  • Бульйон (нежирний) – 1 літр;
  • Сир – 165 г (твердих сортів);
  • Багет – 100 г;
  • Сіль і перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Лук очистити, подрібнити і підсмажити (протягом 10 хвилин, постійно помішуючи);
  • У ємності для приготування розтопити вершкове масло;
  • Помістити цибулю в ємність, перемішати, злегка обсмажити в маслі на слабкому вогні;
  • Бульйон нагріти і влити в лук, уварити до середньої густини маси;
  • Заправити суп сіллю і перцем, перемішати;
  • Багет порізати на шматочки і підсмажити до золотистої скоринки.
  • Сир порізати або потерти на тертці;

Перед подачею на стіл посипати сиром суп і покласти поруч з тарілкою підсмажений багет. Рецепт не складний у приготуванні. Відгуки стверджують, що цей рецепт відрізняється особливим смаком і ароматом. Фото, як приготувати страву, можна подивитися в інтернеті.

Рецепт цибульного супу з капустою

Рецепт, що відноситься до класики, можна трохи змінити, додавши до нього такі інгредієнти:

  • Капуста (свіжа білокачанна) – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 6-10 шт (в залежності від розміру);
  • Перець солодкий – 1 штуки;
  • Помідори – 300г;
  • Вода – 1,5 -1 літра;
  • Селера – 1 пучок.

Овочі слід помити і порізати, капусту нашаткувати. Потім залити їх водою і варити на середньому вогні протягом 45 хвилин. В кінці додати сіль і спеції за смаком. Дієта передбачає, що на 7-10 днів можна втратити таку ж кількість кг. Приготувати суп, використовуючи цей рецепт, не складно.

Рецепт цибульного супу з томатами

Для того щоб приготувати цей рецепт слід додати до інгредієнтів, представленим вище, додати томати. Це можуть бути консервовані або свіжі овочі. Він відмінно спалює жир, сприяє насиченню організму вітамінами і мінералами. Для підсилення смаку можна додати бульйонний кубик. Фото процесу приготування є в інтернеті.

Рецепт цибульного супу з печерицями

Для того щоб приготувати цей варіант цибулевого супу буде потрібно:

  • Цибуля ріпчаста (великий) – 5шт;
  • Свіжі печериці – 300 г;
  • Солодкий перець – 3 шт;
  • Олія – ​​10г;
  • Зелень і приправи – за смаком.

Всі компоненти, крім печериць, слід помити і подрібнити, потім залити водою. Варити на повільному вогні до м’якості всіх інгредієнтів. Гриби нарізати, обсмажити, додати в суп. Після заправити зеленню і варити ще 10 хвилин, потім дати настоятися. При подачі можна заправити страву столовою ложкою сметани або біойогурті. Дієта буде різноманітніше, якщо варити кожен день цибульний суп по новому рецепту.

Таким чином, привабливі фото, хороші результати схуднення – це зовсім не виснажливі тренування, але спосіб прилучення до високої кухні. Різноманітний за складом цибульний суп дозволить скинути до 10 кг, що дозволить повернутися до улюблених розмірами одягу. Для того щоб досягнуті результати залишилися надовго, потрібно по закінченню часу дієти вводити вуглеводи поступово, а також стежити за кількістю калорій (хоча б перший час).

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *