Прості рецепти страв з круп і макаронних виробів – дієта 4

І знову привіт, сьогодні я вас ознайомлю з численними варіаціями приготування каш і також освоїмо кілька рецептів, де розповідається як же смачно приготувати вермішель.

Дієта № 4: Рідка манна кашка на водичці

Інгредієнти, які знадобляться в процесі приготування:

  • Манка — 50 г
  • вода — 250 мл
  • цукор — 5 г
  • вершкове масло — 5 г

Повну каструлю з водою ставимо на вогонь і чекаємо щоб закипіло і повільно додаємо манку, при цьому обов’язково помішуючи. Далі присаливаем, додамо необхідну кількість цукрового піску і продовжуємо варити на невеликому вогні близько 15-20 хвилин. У готове блюдо кладемо шматочок масла перед подачею на стіл.

Дієта № 4: В’язка рисова кашка

Інгредієнти, які знадобляться в процесі приготування:

  • Рис — 40 г
  • вода — 250 мл
  • цукор — 5 г
  • вершкове масло — 5 г

Спершу слід рис як можна ретельніше перебрати, промити холодною водою і всипати в киплячу воду. Варити потрібно рівно до того моменту, поки не загусне, далі додаємо дрібку солі, цукру трошки і чекаємо щоб закипіло. До столу, готову страву традиційно подається з шматочком вершкового масла.

Дієта № 4: Рідка рисова кашка протерта, на м’ясному бульончике

Інгредієнти, які знадобляться в процесі приготування:

  • Рис — 40 г
  • бульйон м’ясний — 250 мл
  • цукор — 5 г
  • масло вершкове — 5 г

Спочатку готуємо м’ясний бульйон і доводимо його до кипіння, потім засипати в нього акуратно рис, який був попередньо перебраний і промитий в холодній воді. Варимо на невеликому вогні до готовності, далі знімаємо з вогню й у гарячому вигляді кашку протираємо, після чого в отриману суміш додаємо трошки цукру, зовсім трохи солі і заново підігріваємо.

Дієта № 4/Б Густа кашка «Геркулес» на воді

Інгредієнти, які знадобляться в процесі приготування:/em>

  • Пластівці «Геркулес» — 50 г
  • вода — 200 мл
  • цукор — 5 г
  • вершкове масло — 5 г

Дістаємо з кухонної шафки каструльку, заповнюємо її водою і ставимо на плиту. Як тільки вода закипіла, засипаємо в неї пластівці, трохи цукру і присаливаем, накриваємо щільно кришкою і варимо до готовності. Ароматна кашка до столу так само як і попередні страви подається з маслом.

Дієта № 4/Б: Рідка протерта гречана кашка

Інгредієнти, які знадобляться в процесі приготування:

  • Гречка — 50 г
  • вода — 220 мл
  • цукровий пісок — 5 г
  • вершкове масло — 5 г

Ставимо на вогонь каструлю, наповнену водою і чекаємо щоб закипіло. Як тільки це відбудеться, одразу ж додамо в необхідній кількості гречану крупу, трохи солі і готуємо на невеликому вогні. Зварену кашку протираємо і доповімо цукор і поставимо на вогонь. Після приготування охолоджуємо.

Дієта № 4/Б: Вермішель варена

Інгредієнти, необхідні для приготування:

  • Вермішель — 60 г
  • вода — 350 мл
  • вершкове масло — 5 г

Дістаємо з кухонної шафки стільки вермішелі, скільки хочемо приготувати і поміщаємо її в каструлю, вливаємо достатню кількість води, додаємо дрібку солі і варимо до готовності. Після чого відкидаємо вермішель на друшляк, чекаємо поки зайва рідина стече і переміщаємо його в каструлю, заправляємо вершковим маслом.

Дієта № 4/В Розсипчаста рисова кашка

Інгредієнти, необхідні для приготування:

  • Рис 70 г
  • молоко — 100 мл
  • вода — 50 мл
  • цукровий пісок — 5 г
  • вершкове масло — 10 г

Ставимо на плиту водичку в каструльці і поки вона буде закипати, займемося рисом. Нам необхідно його перебрати і ретельно промити в холодній воді, далі ми його засипаємо в закипілу воду, через кілька хвилин потрібно буде присолити, додати необхідну кількість цукрового піску і продовжити варити до загустіння. Тепер додаємо сюди ж молоко, яке ми попередньо з холодного перетворили на гаряче методом розігріву, накриваємо кришкою і варимо до готовності. Перед тим, як подати дане блюдо до столу, заправимо його вершковим маслом.

Дієта № 4/В: Розсипчаста гречана кашка

Інгредієнти, необхідні для приготування:

  • Гречана крупа — 70 г
  • вода — 140 мл
  • вершкове масло — 10 г

Проробляємо ті ж дії, що і в попередньому рецепті, а саме: наливаємо воду і ставимо на вогонь. Дістаємо з кухонної шафки гречану крупу, перебираємо і ретельно промиваємо, далі засипаємо її в закипілу водичку і присаливаем. Як тільки наша смачно пахне кашка загусла, зменшуємо вогонь і варимо до готовності, після чого знімаємо з плити і кладемо в неї невеликий шматочок вершкового масла.

Дієта № 4/В Вермішелька з додаванням вареного м’яса

Інгредієнти, які знадобляться в процесі приготування:

  • Варене м’ясо — 40 г
  • вермішель — 60 г
  • вершкове масло — 5 г

Заздалегідь відварюємо невеликий шматочок м’яса, після чого перемелюємо його на м’ясорубці і відставляємо в сторону. Тепер беремо каструлю, наповнюємо її водою і ставимо на вогонь, чекаємо, щоб закипіло, після чого присаливаем і закладаємо нашу вермішель. Варимо до готовності і відразу ж відкидаємо на сито, чекаємо щоб накопичена вода скла і перекладаємо в каструлю, заправляємо маслом і перемішуємо вермишельку з перекрученим на м’ясорубці м’ясом.

Приємного апетиту!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *