Локшина швидкого приготування: шкода і користь

Локшина швидкого приготування

Сьогодні величезну популярність отримала локшина швидкого приготування, шкода і користь якої відомі далеко не кожному. До чого може призвести вживання цього продукту, чи містяться в ньому корисні для організму елементи?

Сучасна людина не завжди знаходить час на домашні кулінарні шедеври. Багато настільки захоплені процесом, що їдять, не відволікаючись від комп’ютера або важливих документів. Саме така зайнятість населення планети послужила причиною активного розвитку категорії страв фастфуд, серед яких величезною популярністю вже кілька десятиліть користується локшина швидкого приготування.

Багато серйозні бізнесмени, офісні працівники і навіть керівники великих корпорацій не знаходять часу не тільки на відвідування ресторанів, але і на приготування їжі. Така локшина стає справжнім рятівником від голоду, відволікаючи від роботи. Практично кожен задається питанням, чи шкідлива локшина швидкого приготування, але, навіть дізнавшись про якості цього продукту, мало хто виключає його зі свого раціону.

Звичка

Багато люди прекрасно усвідомлюють шкоду локшини швидкого приготування. Тим не менш вживання цього продукту в світі стрімкого збільшується. Здається, що подібне харчування ніколи не стане звичкою – це лише разовий легкий перекус, після якого можна перейти до нормальної їжі.

Однак практика показує, що вже після декількох трапез подібної локшини, у людини формується певна звичка – приготувати подібне блюдо досить просто – достатньо суху суміш залити окропом, всі спеції містяться в упаковці, а купити локшину можна в будь-якому магазині.

За статистикою, щохвилини у всьому світі чотири людини заварюють подібний суп. За тими ж даними, лапша небезпечна для людського організму, тому що легко може викликати наступні захворювання:

  1. Коліт.
  2. Гастрит.
  3. Виразка.
  4. Ракова пухлина.
  5. Алергічні реакції.
  6. Атеросклероз.

Навіть найкраща, на думку споживачів і експертів, лапша несе шкоду для організму – велика кількість спецій і жирів руйнує кислотне середовище шлунка, за рахунок чого з’являються новоутворення, виникають проблеми з дефекацією, може проявлятися діарея.

Для того щоб зрозуміти, чим шкідлива локшина швидкого приготування, досить прочитати склад, що міститься на будь-якій упаковці даного супу. Як правило, в кожній локшині міститься глутомат натрію, що викликає сильне звикання, схожу з наркотичною залежністю. Людини, яка вжила подібну їжу одного разу, буде тягнути до неї постійно.

Певно, речовина додано з метою надати продукту смакові якості, а також підтримати бажання споживача придбати даний продукт регулярно.

Смакові рецептори людини володіють певною пам’яттю – саме вони імітують кислий смак лимона, коли ви бачите зображення цього продукту, і саме вони запам’ятовують смак локшини, насичений глутоматом – як правило, знову і знову споживач повертається до даного продукту, безжально знищуючи свій шлунок цим шкідливим речовиною.

Зверніть увагу! Більшість людей впевнені, що разове вживання Доширака і аналогічних продуктів не несе шкоди для шлунково-кишкового тракту, однак, ця думка помилкова – шкідливі речовини миттєво поширюються по всьому організму, завдаючи йому непоправної шкоди.

Виробництво

Споживач упевнений, що виключення з раціону приправ, що входять до складу локшини швидкого приготування, робить її прийом абсолютно нешкідливим. Насправді ця думка помилкова, навіть без приправ і спецій локшина швидкого приготування, шкода і користь якої радикально розрізняються, може нанести удар по шлунку.

Виробляється даний популярний товар у декілька кроків:

  • виготовлення тіста, що є основою;
  • створення форми;
  • парова обробка заготовок;
  • охолодження і сушіння;
  • обжарка на пальмовій олії;
  • фасовка.

Незважаючи на видиму необразливість всього технологічного процесу, найнебезпечнішим етапом вважається саме обсмажування готової продукції на пальмовій олії. Дана речовина не засвоюється в організмі, воно відкладається в ньому, створюючи жирові складки і приводячи до ожиріння.

Крім цього, любителі добре і швидко поїсти отримують кардіологічні та травні проблеми, функції організму збиваються, організм не може нормально рости, за рахунок чого виникає серйозний дискомфорт, а нормальний спосіб життя практично виключається.

Зверніть увагу! У більшості європейських країн використання пальмової олії в будь-яких продуктах харчування заборонено категорично, що ще раз підтверджує його небезпека.

Відео: локшина швидкого приготування.

Заборони

Локшина швидкого приготування здобула свою популярність з-за доступності, невисокої ціни і простоти у використанні, тому вона часто входить в раціон офісних працівників і студентів, які не можуть собі дозволити нормальний обід. Незважаючи на все це, існує категорія людей, яким подібне харчування категорично заборонено.

  1. Діти – харчування дитини повинно бути повноцінним, з його раціону подібну їжу слід виключити в першу чергу. Так як локшина наносить серйозний удар по шлунку, то у дитини можуть виникнути проблеми з травною системою ще в глибокому дитинстві, і впоратися з ними пізніше буде неможливо. Більш того, дітям необхідний матеріал для зростання, а в локшині практично не містить корисних речовин для розвитку.
  2. Пенсіонери – люди похилого віку не менше дітей схильні до захворювань, пов’язаних з неправильним харчуванням. Органи такої категорії громадян сильно ослаблені, захист організму прагне до нуля. Тонус шкіри і вен у таких людей ослаблений, тому вживання локшини призведе до атеросклерозу і проблем з серцево-судинною системою.
  3. Вагітні та жінки – жінка в період виношування і годування дитини як ніхто інший схильна до впливу зовнішніх подразників. Тут важливо правильне харчування – воно сприяє росту та розвитку малюка і здоров’ю самої мами. Тому на період вагітності і лактації локшину слід повністю виключити з меню.

Звичайно, кожна людина самостійно обирає спосіб життя і меню для свого живлення – хтось назавжди залишається прихильником здорової їжі, а хтось віддав перевагу фаст-фуду. Тим не менше для того щоб здоров’я зберігалася довгі роки, про нього необхідно подбати вже сьогодні.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *