Кумкват – у чому користь і шкода цього сонячного фрукта

Примітно те, що у фрукті корисно все – і м’якоть, і ніжна шкірка, і тому кумкват так і вживають – цілком, не пропадати ж добру.

Чим корисний кумкват?

цього «малюка» знаходиться велика кількість корисних речовин: вітаміни а, групи В (B1,B2,B3,B5,B6, C, E, P. Крім того, в немсодержатся мінеральні речовини (мідь, кальцій, калій, цинк, натрій, залізо, фосфор), а також і пектинові речовини. Кумкват містить ефірні масла, які і надають йому приємний цитрусовий аромат, що володіє лікувальними властивостями.

Цей фрукт здатний заповнити вітамінний і мінеральний запас, зміцнити імунітет і підвищити опірність організму.

Коли рекомендують вживати кумкват

Крім того, він має потужні бактерицидні властивості та антигрибкової активністю. Наприклад, у народній східній медицині його застосовують для лікування різних грибкових і запальних захворювань.

Кумкват вживають при лікуванні застуди та кашлю, вірусних респіраторних інфекцій. Його можна або просто їсти прямо з шкіркою, або використовувати ефірна олія.

Тизерна мережа

Кумкват сушений дуже корисний для поліпшення травних функцій, він допомагає нормалізувати обмін речовин, покращує секрецію шлункового соку.

Включення в свій раціон цього сухофрукта сприяє нормалізації травних процесів і запобігає виникненню виразки дванадцятипалої кишки і шлунка.

А його невисока калорійність фрукта, всього 65 кал на 100 г, робить його особливо цінним дієтичним продуктом, який можуть без побоювання вживати люди, які страждають ожирінням і охочі скинути зайву вагу.

Медики стверджують, що кумкват сушений дуже корисний для нервової системи та його рекомендується застосовувати при лікуванні апатий, депресій, неврозів, синдрому хронічної втоми.

Свіжий і сушений плід можна використовувати для заспокоєння і нормалізації емоційного фону, для зменшення надмірної чутливості, зняття напруги і мінімізації наслідків стресу.

Цей фрукт обов’язково потрібно вживати людям, чия робота пов’язана з «інтелектуальним працею» і спілкуванням. Недарма в давнину на Сході кумкват називали «їжею мудреців».


А настоянка з кумквата з медом зменшує рівень «поганого холестерину в крові, що робить корисний вплив на серцево-судинну систему і є профілактикою різних захворювань судин і серця.

він Допоможе і при неприємних симптомах похмільного синдрому після рясних узливань, адже він має антитоксичными і очисними властивостями. Все сказане вірно як для свіжого кумквата, так і для сушеного.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *