Хто такі сироїди і що вони їдять?

Кожна людина шукає власну філософію життя, яка б відповідала його уподобанням і очікуванням. Раніше все було набагато простіше, люди жили за певними правилами, а тих, хто виділявся, вважали ізгоями. Зараз люди стали більш лояльно ставитися до способу життя інших, але ще залишилося неприйняття і нерозуміння звичок особистостей, які зважилися на кардинальні зміни.

Такий напрямок, як сироїдіння виникло порівняно недавно. У нього є багато шанувальників і стільки ж недоброзичливців. Сыроедами не народжуються, ними стають. Слід розібратися, хто такі сироїди і що вони їдять.

Визначення сироїдіння

Це культура харчування, що полягає у вживанні продуктів, що не вимагають термічної обробки. У цих людей інша філософія, вони вміють насолоджуватися життям і цінують усе, що надає їм природа.

Сироїди харчуються у великих кількостях овочами і фруктами, бобовими, горіхами і злаками. Вітається вся їжа, яка не потребує спеціального приготування. Існує поширена думка, що сироїди свідомо гроблять своє здоров’я, так як, недоотримують всі необхідні для нормального функціонування організму речовини.

Цікаво, що сироїди хворіють рідше і відчувають себе набагато краще, ніж ті, хто пропагує більш звичну всім систему харчування.

Види сироїдіння

Сироїдіння буває:

  • Всеїдним, всі продукти вживаються в сирому вигляді, причому вони можуть бути не тільки рослинного, але і тваринного походження. Сироїди в деяких випадках в’ялять продукти, щоб уникнути отруєнь;
  • Вегетаріанським, де виключається риба і м’ясо. Недолік корисних речовин заповнюється сирими яйцями, молочною продукцією, фруктами, овочами, бобовими та іншими продуктами;
  • М’ясоїдних, де сироїди харчуються рибою, морепродуктами, м’ясом, яйцями і в меншій мірі овочами і фруктами,
  • Фрукторианским, тут віддається перевага ягід і фруктів. Серед заборонених продуктів слід зазначити: буряк, морква, картопля, редис і капусту.

Дозволені продукти: овочі, фрукти, зелень, горіхи, злакові, їжа без приправ. Потрібно пити тільки чисту воду без газу. Сироїдіння очищає організм від токсинів, практично всі люди, які дотримуються такого режиму харчування, не страждають зайвою вагою.

Протипоказання

Часто ті, хто переходить на такий режим харчування, відчувають нездужання, погане самопочуття. Новий раціон є стресом для всього організму. На той чи інший продукт може виникнути алергія і з’явиться апатичний настрій.

З незвички сирі продукти можуть призвести до проблем з травним трактом. Деякі новачки-сироїди скаржаться на прояв агресії. Варто відзначити, що всі ці проблеми зникнуть, коли організм звикне до нового режиму харчування.

У жінок можуть бути збої менструального циклу, а в чоловіків – анемія, через брак заліза в організмі. Деякі початківці сироїди скаржаться на печію і газоутворення. Такий раціон не має єдиної характеристики. Одна людина сприймає таке харчування на ура, а інший відчуває себе хворим після тижневого вживання сирих продуктів.

перейти на сироїдіння

не Можна різко відмовлятися від звичної їжі на користь сироїдіння, це загрожує різними проблемами психічного і фізичного характеру. Щоб швидше адаптуватися до нового способу життя слід взяти до уваги деякі правила.

  • Найкращим періодом для переходу від одного раціону до іншого вважається літо і осінь.
  • Сезонні продукти допоможуть збалансувати харчування.
  • Відмовлятися від звичної їжі потрібно поступово, спочатку відмовтеся від м’ясних страв, потім – рибних, врешті-від яєць. Харчуватися слід помірно, ретельно пережовувати їжу. Поспіх і переїдання не сприяє перетравленню.
  • Звичка формується з часом, тому спочатку комбінуйте сиру і варену їжу. Перед основними стравами можна їсти фрукти і горіхи.
  • Від звички запивати їжу водою слід відмовитися. Потрібно пити чисту воду в достатніх кількостях.

Коли організм з легкістю сприйме зміни в харчуванні, можна вводити нові продукти і вживати їжу лише при легкому почутті голоду. Головне, усвідомлювати правильність власних дій і не піддаватися на спокуси. Цікаво, що люди, які страждають ожирінням, швидше приходять в форму з допомогою сироїдіння, ніж голодування.

Інформація до роздумів

Дослідження показали, що люди, що регулярно вживають в їжу фрукти та овочі менше схильні до ракових захворювань, а також проблем з роботою серця і судин. При термічній обробці продукти втрачають половину своїх корисних властивостей. Багато речовини, що містяться в тому чи іншому продукті, запобігають розвиток хронічних захворювань, підвищують імунітет.

Сироїдіння – це профілактика очищення організму від накопичених шлаків і токсинів. У продуктах, присутніх в раціоні сироїда, є харчові волокна, які перешкоджають виникненню геморою, запорів та інших проблем з кишечником.

Користь сироїдіння очевидна, продукти в сирому вигляді зміцнюють ясна і очищають зуби в процесі пережовування. Правильно складений раціон дозволяє сироїдам отримувати всі необхідні елементи для повноцінної життєдіяльності. Про користь продукту можна затверджувати лише в тому випадку, коли він вирощений власними руками без додавання різних хімічних речовин. На жаль, про покупних фруктах і овочах складно судити.

Переваги сироїдіння

В овочах і фруктах міститься величезна кількість вітамінів, тому сироїдам авітаміноз не загрожує. Клітковина, що міститься в тих же продуктах, захищає організм від шлунково-кишкових захворювань.

Сироїди менше схильні до такої хвороби, як катаракта очей на відміну від тих, хто регулярно вживає м’ясо. Сироїди не знають, що таке важкість у шлунку. Копчені і смажені продукти повні канцерогенами, речовинами, що провокують виникнення ракових клітин. Не дивно, що такі страви вважаються табу для прихильників сироїдіння. Перш ніж, кардинально змінювати свій спосіб життя і харчування, порадьтеся з лікарем.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *