Дієтичні десерти для схуднення: прості рецепти з фото

Зайва вага – це бич сучасності. Навіть якщо немає проблеми в зайвих кілограмах, то за корисністю продуктів і страв стежать також ретельно.


Але головне питання – що б таке з’їсти, щоб не набрати зайвої кіло? – до сих пір мучить багатьох, особливо щодо солодкого.

Адже відомо, що при багатьох дієтах солодкі і борошняні страви практично повністю виключаються з раціону, так як їх калорійність виходить за всі можливі рамки.

Однак, є безліч рецептів солодких дієтичних десертів для схуднення, які обов’язково сподобаються як вам, так і вашим гостям, і при цьому ви можете не турбуватися за свою фігуру.

Підбірка смачних низькокалорійних десертів

Багато представниць прекрасної статі страждають під час дієт від браку солодкого. Ця проблему легко вирішити, якщо знати рецепти низькокалорійних десертів, які абсолютно не зашкодять фігурі.

Сирний пиріг

Цей надзвичайно смачний і корисний пиріг з сиру створюється з таких компонентів:

  • борошно – 1,5 склянки;
  • цукор (переважно коричневий) – 200 г;
  • вершкове масло – трохи більше 200-грамової пачки (приблизно 220-230 г);
  • розпушувач для тіста – 1 пакетик;
  • сир з низьким% жирності – 240-260 г;
  • сметана (оптимально 15% жирності) – 100 мл;
  • курячі яйця – 2 шт.

Засукавши рукава, починаємо змішувати борошно, масло і розпушувач. Попередньо, перед тим як приступити до готування, масло краще дістати з холодильника, адже необхідно, щоб воно було розм’якшеним.

Потрібно звернути увагу на те, що інгредієнти змішуються НЕ ложкою або іншим начинням, а руками. В результаті у вас повинно вийти подобу крихти.

Воно і буде служити тестом для пирога.

Приступаємо до підготовки сирної начинки: в невеликої ємності гарненько розминаємо сир з поступовим додаванням сметани і яєчних жовтків.

Білки, які залишилися від яєць, збивають до тих пір, поки тричі не збільшаться в розмірі. Після цього додаємо їх до сирної начинки.

Беремо відповідну форму, в якій буде випікатися пиріг. Викладаємо туди приблизно 2/3 тесту.

Далі кладемо начинку, після чого знову викладаємо залишилися крихти тесту.


Печеться такий десерт не більше половини години в заздалегідь підготовленій духовці при t = 180 – 200 °.

Гарбузова запіканка, приправлена ​​корицею і цедрою лимона

Гарбуз – це один з популярних продуктів у тих, хто намагається стежити за фігурою або сидить на дієті.

Для таких людей буде корисний наступний рецепт дієтичного десерту з гарбуза, де основними інгредієнтами є:

  • цукор – 230-250 г;
  • яйця – 4 шт .;
  • масло рослинне – зовсім небагато (не більше двох столових ложок);
  • манка – 1,5 склянки;
  • сіль – щіпка;
  • сода – 1 ч. ложка (а також оцет, щоб її погасити);
  • борошно – 5 ложок;
  • гарбуз – 730-760 г;
  • пакетик ваніліну;
  • пакетик меленої кориці;
  • 10 г лимонної цедри.

Починаємо роботу з підготовки білків. Гарненько збиваємо їх блендером, поки не утвориться хороша піна.

Також поступово не забуваємо додавати цукор. Всього знадобиться половина склянки цукру. Також додаємо дрібку солі.

Подрібнюємо гарбуз. Цукор, що збиваємо з жовтками.

Після цього додаємо до них все сухі продукти, після чого по чуть-чуть додаємо гарбуз і гаситься оцтом соду. Всі інгредієнти потрібно добре перемішати.

Після цього додаємо до гарбузової суміші збиті білки. Її потрібно перемішати, але дуже дбайливо.

Викладаємо масу в форму і ставимо в духовку на половину години при t 180 °.

Готуємо дієтичний сирний десерт в мультиварці

Такий дієтичний чізкейк стане гарною заміною звичайних солодощів для тих, що худнуть ласунів і прикрасить будь-який святковий стіл.

Перелік необхідних продуктів:

  • низькокалорійне пісочне печиво (бажано зі злаками) – 260-280 г;
  • яблучний сік (краще свіжовичавлений) – третину склянки;
  • несолодкий йогурт з 0% жирності – 350 г;
  • знежирений сир – 0,5 кг;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • ванілін – пакетик;
  • яйце -1 шт .;
  • лимонна цедра – 10-12 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 1,5-2 ст. ложки.

Основою для цього десерту буде служити печиво. Його потрібно або дуже ретельно подрібнити за допомогою вилки, або за допомогою погружного блендера.

В результаті повинна вийти однорідна маса крихт.

Після цього потрібно зробити сік. Якщо немає можливості зробити свіжий сік самостійно, можна купити, але потрібно вибирати з мінімальним вмістом цукру.

Вливаємо рідина до крихті, ложкою змішуємо і відставляємо.

У миску вливаємо йогурт і додаємо сир, перемішуємо. Далі додаємо яйце, ванілін, цукор.

Треба добре перемішати, щоб сир НЕ утворював грудочок. Далі всипаємо цедру і тільки після цього додаємо кукурудзяний крохмаль.

У ємність мультиварки спочатку перемещаем тісто. Його потрібно розподілити по дну чаші.

Зверніть увагу на висоту бортиків: рідка сирна частина не повинна бути вище за них. Далі виливаємо сирну суміш.

Активуємо режим «Випічка» і виставляємо таймер на годину.

Ще один рецепт дієтичного десерту дізнайтеся з відео.

Холодний десерт з авокадо і огірка

Цей дієтичний десерт, звичайно, готується дещо складніше, ніж попередні, проте його смак покриває всі клопоти з надлишком.

Перелік інгредієнтів:

  • авокадо – 1 плід;
  • цукор – 65 г;
  • ванілін – пакетик;
  • огірок – 1 шт .;
  • сік лайма – чверть склянки;
  • десертний нежирний йогурт – 150 г.

В першу чергу потрібно підготувати авокадо. Розрізаємо його на дві частини і витягаємо кісточку.


Від шкурки також потрібно позбутися. Після цього м’якоть ріжеться на кубики невеликого розміру.

Огірок чистимо і ріжемо кубиками. Зверніть увагу на насіння: якщо вони великого розміру, їх краще видалити.

Далі приступаємо до Лайма. З нього потрібно віджати сік.

Для такої кількості необхідного соку знадобиться 1 лайм.

Готуємо ємність з міксером або блендером. У миску або чашу (або іншу ємність) кладемо кубики авокадо і огірка.

Збиваємо до отримання однорідної маси, потім додаємо сік лайма і ще раз змішуємо.

Далі додаємо цукру, ванілін, йогурт. Збиваємо до отримання повітряної маси.

Після чого викладаємо її в контейнер і прибираємо в морозилку приблизно на 9 годин. Тепер потрібно ставити будильник і через кожні три години перевіряти десерт: перемішувати його, якщо необхідно збивати і позбавляти від крижаних кристалів.

Через відведений час дієтичне ласощі буде готово. Можна переставити контейнер з морозилки в холодильник, тоді маса поступово стане більш м’якою.

яблучна граніту

Це неймовірно вишуканий десерт з невеликим вмістом калорій. Граніту можна назвати таким собі аналогом морозива, але без використання молока, йогурту або сиру.

Однак в жарку пору року вона прекрасно охолодить і при цьому не додасть зайвих кіло.

Для приготування цих ласощів потрібно підготувати:

  • яблука – 600-700 г;
  • цукор – 2/3 склянки;
  • вода – трохи більше половини літра;
  • лимон – 1 шт.

В першу чергу потрібно підготувати трохи цедри. Досить 10 – 15 м

У невелику каструльку вливаємо воду, додаємо цукор і цедру. Варимо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

Після цього рідину охолоджуємо і проціджуємо, щоб усунути цедру. Рідина повертаємо назад в каструлю.

Яблука чистимо і усуваємо серединку. Кладемо їх в каструлю з остигнула цукрової водою і варимо хвилин 5-7, поки фрукти не стануть м’якими.

Після цього дістаємо яблука, охолоджуємо.

З лимона, з якого брали цедру, тепер необхідно віджати сік.

Готуємо блендер. Збиваємо остиглі яблука, рідина, яка залишилася після варіння, лимонний сік.

Отримана маса після цього ставиться в морозилку приблизно на 50-55 хвилин.

Через відведений час дістаємо з морозилки, перемішуємо, розбиваємо утворилися кристали і повертаємо в холод. Таку процедуру потрібно повторити 2-3 рази.

Після цього можна переставити в холодильник і подавати по потребі.

Китайська дієта для схуднення на 14 днів на нашому сайті.

Про користь зеленого чаю для схуднення в статті. Як правильно обирати і правильно заварювати чай.

Про кефіру огіркової дієті тут.

Корисні поради з приготування

Приготування дієтичних солодких десертів – справа нехитра.

Необхідно лише дотримуватися технологій приготування і «правильного» списку продуктів:

  1. Можна використовувати не цукор, а його замінник.
    Але в такому випадку до вибору замінника слід підійти уважно, оскільки багато хто з них дещо відрізняються за смаком від натурального цукру в десертах.
  2. Мультиварка не тільки економить ваші сили і час, вона також дозволить зберегти в страві більше корисних компонентів.
  3. За великим рахунком, навіть деякі класичні рецепти солодких страв можна трансформувати в низькокалорійні, якщо правильно підібрати вихідні продукти.
    Замість звичайних солодких йогуртів, краще брати несолодкі, знежирені.
    Аналогічні рекомендації і з сиром, сметаною.
    Такі страви ви не тільки будете із задоволенням готувати, але і їсти, не боячись поправитися і додати зайві сантиметри в талії.

Приємного апетиту і будьте стрункими!

Як схуднути на десертах дізнайтеся з відео.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *