Дієта «шість пелюсток»: меню, рецепти, відгуки і результати

Зайва вага – дуже актуальна проблема для жінок. Для її усунення вони вдаються до різних способів – виснажують організм фізичними навантаженнями, голодуванням і всілякими дієтами.

Однак ці методи не завжди призводять до очікуваних результатів, і вага залишається на місці. Але не все так погано, метод схуднення «шість пелюсток», розроблений шведським лікарем, допоможе без голодування скинути зайву вагу. Так що ж це за методика схуднення?

Суть і опис дієти

Дана методика схуднення заснована в Швеції дієтологом Ганною Юханссон, вона складається з праць її попередників.

Канони дієти «шість пелюсток» полягають у вживанні однотипних продуктів протягом усього періоду схуднення, кожен день слід їсти свій вид їжі. За весь період можна схуднути до 5 кілограмів.

Ця дієта складається в роздільному харчуванні. За 6 днів слід пройти через систему монодієт.

Завдяки тому, що харчування попеременное, і кожен день вживаються певні продукти, схуднення проходить швидко, не завдаючи шкоди здоров’ю.

Харчування складається з білкової та вуглеводної їжі, продукти роблять свій вплив на організм і змушують його спалювати накопичені жири.

Так чому ж це схуднення називається «шість пелюсток»? Це невелика хитрість.


Засновник дієти пропонує перед тим як почати схуднення, намалювати на листку квітка з шести пелюсток і вирізати його. На всіх пелюстках слід написати назву кожного дня: рибний, овочевий, курячий, злаковий, сирний, фруктовий.

Бажано квітка повісити на видному місці, щоб мотивувати себе додатково до дотримання програми. Як тільки закінчиться один день дієти, відривайте пелюстка у квітки.

Наприклад, якщо закінчиться день з рибної їжі, то відриваємо пелюстка з назвою рибний, якщо овочевий, то відриваємо пелюстка з назвою овочевий. Тут все просто.

Меню «шестипелюсткові» дієти

Під час дієти щодня слід їсти однотипну їжу.

Отже, меню на 6 днів:

  1. Рибний день.  Дозволяється їсти рибу будь-якого виду. Вона запікається, відварюється або гаситься.
    Також рекомендується готувати юшку без картоплі або рибний бульйон. Не рекомендується їсти смажену рибу на олії.
  2. Овочевий день.  Цей дієтичний день має на увазі вживання овочів. Їх можна їсти в свіжому, запеченому, відварному, тушкованому вигляді.

    Дозволяється смажити на сковороді з антипригарним покриттям. Робіть овочеві соки, особливо томатні і морквяні.
    Картопля варто обмежити, його можна додавати в овочеві салати, але в невеликій кількості. Протягом дня слід з’їдати до 1,5 кілограма свіжих овочів.
    У страви можна додавати зелень, спеції, приправи.

  3. Курячий день.  Дозволяється вживати куряче м’ясо у відвареному, запеченому вигляді. Також м’ясо можна запікати на грилі, готувати курячий суп з зеленню та спеціями, курячий бульйон.
    Бажано в їжу вживати курячу грудку без шкірки. У день слід з’їдати до 500 грам курячого м’яса.
  4. Злаковий день. Цей період вважається самим ситним з усіх днів дієти. В цей день рекомендується їсти каші з гречки, вівсяної крупи, з пророслої пшениці.
    Можна їсти горіхи, насіння, в невеликій кількості квас, зернові хлібці. Але обов’язково стежте за складом і рівнем масла в їжі.
  5. Сирний день.  Дозволяється їсти нежирний сир з йогуртом або молоком. У день слід вживати до 500 грам сиру з 5% жирністю і дозволено включити в меню не більше однієї склянки молока.
    Цей період спрямований на відновлення запасу корисних насичених жирів.
  6. Фруктовий день. У цей період слід їсти фрукти, пити натуральні соки з фруктів і дозволяється чашка кави. З меню слід виключити банани і виноград, в цих фруктах міститься багато цукру.
    Рекомендується з’їдати півтора кілограма фруктів.

Під час всієї дієти «шість пелюсток» слід харчуватися маленькими порціями і через невеликі проміжки часу. Бажано пити багато рідини, це прискорить роботу травної системи і за рахунок цього посилиться метаболізм в організмі.

У проміжках їжі потрібно пити натуральні соки, воду, трав’яний або звичайний чай.

Рецепти відповідних дієтичних страв

Суп-пюре з риби

Для супу потрібні інгредієнти:

  • 300 г філе будь-якої нежирної риби;
  • 500 мл води;
  • трохи кухонної солі;
  • за бажанням спеції;
  • петрушка або кріп – пучок.

приготування:

  1. Рибу викладаємо в каструлю, заливаємо водою, подсаливаем і відварюємо.
  2. Потім зливаємо воду, але не до кінця.
  3. У блендер поміщаємо рибу з рідиною і подрібнюємо до однорідної маси.
  4. Дрібно рубаємо зелень. І посипаємо суп-пюре. Додаємо невелику кількість спецій.

Томатний суп

Продукти для супу:

  • 700 грам помідорів;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • часник – 2 зубчики;
  • 1 пучок кропу, петрушки;
  • кухонна сіль;
  • щіпка чорного меленого перцю;
  • приправи – за смаком.

приготування:

  1. Заливаємо воду в каструлю, кладемо посічену цибулину і часник і ставимо на вогонь. Все вариться 15 хвилин.
  2. Потім томати очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками. Запускаємо нарізані помідори в каструлю з цибулею і часником.
  3. Все вариться 5 хвилин. Потім додаємо воду так, щоб вона покрила поверхню, і варимо 10 хвилин.
  4. Вимикаємо вогонь, охолоджуємо помідори до кімнатної температури. Переливаємо суміш з помідорів, цибулі та часнику в блендер і подрібнюємо до однорідної маси. Додаємо сіль, перець і спеції.
  5. Суп готовий. Його слід їсти в овочевий день.

Котлети з гречки

Компоненти для приготування:

  • півсклянки гречаної крупи;
  • кріп, петрушка – 1 пучок;
  • трохи кухонної солі;
  • чорний мелений перець, приправи – за смаком.


приготування:

  1. У каструлю наливаємо воду, засипаємо гречану крупу, подсаливаем, ставимо на вогонь і відварюємо.
  2. Зварену гречку поміщаємо в блендер і подрібнюємо.
  3. Дрібно ріжемо зелень і додаємо в подрібнену гречану крупу. Все перчимо і додаємо спеції. Робимо котлети і викладаємо на деко.
  4. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо деко з котлетами. Випікаються котлети 20 хвилин.
  5. Котлети слід їсти в злаковий день.

Фаршировані перці

Продукти для приготування перців:

  • 5 штук солодкого перцю;
  • 1 штука моркви;
  • один помідор;
  • 1 штука цукіні;
  • 1 штука ріпчастої цибулі;
  • пара зубчиків часнику;
  • трохи кухонної солі;
  • кріп або петрушка – 1 пучок;
  • чорний мелений перець, спеції – за смаком.


приготування:

  1. Морква очищаємо від шкірки і натираємо великої теркою. Помідор нарізаємо на кубики.
  2. Цибулю і часник дрібно рубаємо ножем. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо трохи рослинного масла і висипаємо туди цибулю з часником. Все обсмажується пару хвилин.
  3. Потім засипаємо помідор і моркву.
  4. Очищаємо цукіні і ріжемо на кубики. Засипаємо в сковороду. Все солимо і перчимо. Можна додати трохи спецій.
  5. Перець очищаємо від насіння і фаршируємо начинкою з овочів. Викладаємо його в каструлю і заливаємо водою.
  6. Ставимо каструлю з перцем на вогонь і тушкуємо 10-15 хвилин.
  7. Готові фаршировані перці можна включити в свій раціон в овочевий день.

Як виходити з дієти

Вихід з дієти повинен бути правильним, щоб зайві кілограми знову не повернулися. Після закінчення схуднення не варто відразу накидатися на продукти, що вживаються до дієти.

Тиждень після схуднення намагайтеся їсти продукти, які ви вживали під час дієти. Не обов’язково їх їсти так само, як під час схуднення, можна змішувати. У перший день з’їжте курячу грудку з тушкованими овочами, ввечері – нежирний сиром з фруктами.

Крім цього, не варто зловживати дієтою, не можна через пару днів після закінчення знову входити в неї. Бажано відпочити пару тижнів, дати час на відновлення організму.

Найкраще до другого кола входити після 2-3 тижні.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *