буріто як приготувати самостійно мексиканське блюдо

Буріто – фото та опис приготування, це буде першою статті в цьому розділі.

Що таке буріто?

Отже, для початку, що таке буріто. Правильніше буде сказати буррітос, в перекладі з мексиканського це блюдо називається «маленькі віслюки», забавно неправда? Мексиканці кажуть – той, хто знає як приготувати буріто, не пропаде в життя.

Багатьом з вас рецепт приготування буріто (фото) нагадає шаурму, і не марно. По суті, це одне і теж. Даний рецепт мексиканської кухні хороший тим, що для приготування можна використовувати підручні продукти.

Що потрібно для приготування буріто

ми Готуємо з розрахунку на 12 великих порцій

Ось які продукти виявилися у мене під рукою, звичайно, дещо довелося докупити.

Тизерна мережа

Курка – я взяла цілу курку, для свого страви відокремила від курки грудку, і обидві ноги.

  • Томат – 3 шт (середні).
  • Огірок – 1 шт.
  • Сир – 200 грам (будь за смаком, бажано твердий).
  • Болгарський перець – 1 шт (великий).
  • Капуста – можна і без неї, але мені так подобається.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелень – у мене зелена цибуля і петрушка (ви можете додавати зелень на свій розсуд).
  • Консервована квасоля – 1 банка (маленька).
  • Лаваш – 6 шт (Я купую самий звичайний лаваш в пачці по 2 шт, разом виходить три пачки).
  • Кетчуп або будь-гострий соус (це нам потрібно для заправки, можете змішати майонез, гірчицю і кетчуп за смаком).

На перший погляд може здатися, що багато продуктів, але повторюся, з цього вирішила готувати я, ви можете пофантазувати і замінювати одні продукти на інші, курку на м’ясо і т. д. Головне – це не склад продуктів, а бажання зрозуміти, як приготувати буріто.

Підготовчий етап

Отже, першим ділом для буріто (фото) шаткуємо капусту і моркву, робимо щось на зразок салату, змішуємо це все, додаємо сіль за смаком і чайну ложку оцту, у мене був яблучний. Не забудьте, що оцет повинен бути звичайний столовий, тобто розбавлений.

Вийшов салат ми мнемо руками, щоб він був соковитий і м’який. Відкладаємо це в сторону, тепер салат нам знадобиться в самому кінці.

Тепер відокремлюємо від кісток і хрящів шматочки курки, відокремлюємо м’ясо від шкіри, ріжемо її середніми шматочками, не великими, але і не маленькими.

Потім наливаємо на сковорідку масло (будь яке є, масла можна побільше, все вийде соковитіше), і починаємо обсмажувати, не гасити, а саме смажити, щоб вся волога випарувалася з м’яса.

Поки смажиться курка, нарізаємо цибулю, томат, перець, огірок, зелень, і натираємо сир. Складаємо все в окремі тарілки або купки. Не переживайте, поки на середньому вогні курка смажиться, вам вистачить часу, щоб все нашаткувати.

Коли з м’яса випарувалася вся волога і воно почало шкворчать на олії, додаємо приправи і сіль за смаком, на мій погляд, для цієї страви підійдуть гострі приправи. Коли м’ясо вже майже готове, додаємо в нього ріпчасту цибулю, не забудьте зменшити трохи вогонь.

Після того, як цибуля став золотистим, додаємо перець, смажимо ще 3 хвилини, додаємо томат, все це смажимо ще дві хвилини, після чого відключаємо плиту. Потім додаємо сир і зелень, перемішуємо все що вийшло. Запах на кухні повинен стояти вже вельми спокусливий – це пахнуть наші буріто (фото).

Розрізаємо наші великі лаваші навпіл, у нас повинно вийти 12 маленьких, орієнтуйтеся за розміром лаваша так, щоб вам було зручно завертати в нього всі продукти. Лаваш складаємо в одну стопку.

Готуємо соус, можна змішати майонез, кетчуп і гірчицю, або купити звичайний гострий кетчуп, це вже за смаком. Особисто я змішувала гірчицю, кетчуп і майонез, (три чайні ложки гірчиці, дві столові ложки майонез і кетчуп до отримання більш рідкої маси).

Буріто – фото, приготування

Отже, тепер ставимо всі наші продукти поруч з собою і озброюємося ложкою, кладемо на лаваш ложку того, що у нас знаходиться в сковорідці, трохи салату з капусти, ложку квасолі і трохи огірочків, додаємо столову ложку соусу.

Акуратно загортаємо лаваш в трубочку, перший раз загортаємо лаваш від себе, другий раз з боків, потім знову від себе, запам’ятати складно, але у вас все вийде по ходу справи.

Завершення приготування

Далі вийшло ковбаски буріто (фото) потрібно висушити (щоб лаваш, не було «гумовим») можна сушити в духовці або обсмажити на сковороді. Мені в духовці подобається, але чоловік обсмажені любить більше. Після сушіння лаваш повинен бути хрустким, але не подгоревшим, так що, в духовці це краще робити на самому маленькому вогні приблизно 15 хвилин.

Все, наші «маленькі ослики» – буріто (фото) готові, приємного апетиту.

І пам’ятайте, що це лише один рецепт буріто і буде непогано поекспериментувати з різними продуктами, тільки не забувайте, як правильно харчуватися.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *