Білкові сніданки: меню і їх користь

Правильний сніданок допомагає тримати фігуру у формі, впливає на самопочуття і настрій людини. Багато хто свідомо відмовляються від сніданку, в результаті з’являється почуття втоми, дратівливості і зайва вага в додачу.

Дієтологи переконані, що ранковий прийом їжі обов’язковий і необхідний для нормального функціонування людського організму протягом всього дня. У статті розглянемо варіанти меню білкового сніданку для гарного настрою і самопочуття на весь день.

Ранковий прийом їжі

Деякі люди відмовляються вживати їжу з ранку раніше. Кажуть, в таку рань шматок в горло не лізе. Перегляньте свої звички і внесіть потрібні коригування. З проблемою небажання їсти на сніданок, допоможуть впоратися наступні поради.

  • Дайте час організму на пробудження. Зробіть ранкову зарядку, прийняти душ. Приблизно через годину після пробудження треба поснідати.
  • Прокинувшись, випийте склянку чистої фільтрованої води. Це підготує шлунок до першого прийому їжі. Дієтологи радять застосовувати метод людям, охочим скинути зайві кілограми.
  • Не варто вживати вранці добову дозу калорій. Ситий організм неодмінно захоче поспати, а вашим завданням є пробудження і активність.
  • Люди, які працюють фізично, мають потребу в білках, а ті, хто воліє розумову працю у вуглеводах.
  • Внесіть різноманітність у приготування їжі, адже навіть сама смачна їжа набридає, якщо їсти її щодня. Існує безліч варіантів смачного і корисного сніданку, експериментуйте.

Переваги білкового сніданку

Вранці необхідно наситити організм корисними компонентами і прискорити обмінні процеси. З цим завданням впорається білковий сніданок, що включає важливі для життєдіяльності речовини, такі як кальцій, мікроелементи і вітаміни. Ситний ранковий прийом їжі не дозволяє протягом дня переїдати, що позитивно відбивається на фігурі і настрої людини.

Користь білка незаперечна, недостатня його кількість в організмі негативно відбивається на стані волосся, нігтів і м’язів. Отже, розглянемо три білкових продукту, які можна і потрібно їсти на сніданок.

  • Його Величність омлет
    Білок, що міститься в яйцях, зарядить організм енергією на довгий час. Омлет краще поєднувати з овочами, підходить болгарський перець або помідори. Гормон голоду після такого ситного сніданку не дасть про себе знати до обіду. Впорається з приготуванням такої страви навіть початківець кулінар.
  • Йогурт – відмінний варіант сніданку
    Вживайте тільки натуральний продукт, без цукру, барвників, консервантів і хімічних добавок. Лактобактерії в продукті нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту і обмінні процеси в організмі.
  • Сир – ситно і поживно
    Вибирайте продукт 5% жирності, знежирений сир не сприяє засвоєнню корисних компонентів, тому вживати його не варто. Урізноманітнити такий сніданок можна, додавши в кисломолочний продукт трохи ягід, фруктів, чайну ложку меду. Допускається доповнити сир ложечкою джему. Віддайте перевагу яблучного джему, так як в ньому міститься пектин, знижує рівень холестерину, цукру в крові. Такий варіант обов’язково оцінять любителі солодкого. Не менш смачним сніданком стане сир зі сметаною і зеленню. Страва з дитинства, таке як сирники або запіканка, відмінно підходять для корисного сніданку.

Меню білкового сніданку

Урізноманітнити сніданки допоможе меню, в яке можна вносити зміни за власним бажанням. Головне, щоб продукти поєднувалися між собою і несли виняткову користь.

Варіант 1. Відмінне рішення для тих, хто активно витрачає енергію протягом дня. Зробіть омлет з двох білків і одного жовтка. Зваріть жменю вівсянки на воді, випийте чашку какао. Якщо слідкуйте за вагою, додавати цукор в напій не варто.

Варіант 2. Перлова каша, зварена на воді, яйце, салат з курячою грудкою, шматочок сиру тофу, чай. Зазначимо, що тофу є соєвим продуктом, замінником м’яса. Шанувальники м’ясних страв можуть з цим не погодитися, але прихильники здорового харчування давно оцінили переваги такого продукту.

Варіант 3. Салат з невеликим шматочком курки, помідором, вареним яйцем і грінками з цільнозернового хліба зі склянкою грейпфрутового соку.

Варіант 4. Риба з овочами, приготовлена на пару, відварена дикий рис і склянку чаю.

Варіант 5. Шматочок цільнозернового хліба і невелика порція супу з фрикадельками.

У виборі правильного сніданку орієнтуйтеся на легкість і корисність їжі. Білок – це будівельний матеріал, який позитивно відбивається на тканинах і відновлює клітини. Цей життєво важливий компонент забезпечує почуття ситості і енергійності. Різноманітні рецепти сніданку принесуть користь всьому організму і крапельку естетичної насолоди.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *