Апельсиновий торт. Рецепт

Ніжний, соковитий і ароматний апельсиновий торт, рецепт якого представлений нижче, обов’язково підкорить вас своєю незабутнім смаком!

Склад:

— сода — пол лож. чайної

— 4 яєчка

— 200 грам вершків

— 2/3 ч. склянки цукру

— апельсинові вафлі — 100 грам

— 2/3 ч. скл. борошна

— два жовтки

— 2 лож. чайних апельсинової цедри

— сік апельсина — 750 грам

— 2/3 ч. скл. цукру

— борошно — 2 лож. столів.

Приготування:

1. Білочки відокремлюєте від желточков і збиваєте до твердих піків.

2. Поступово додаєте цукор. Потім жовтки.

3. Борошно просеиваете і також поступово вводите в тісто.

4. Соду гасіть лимонним або апельсинів. соком.

5. В кінці кладете цедру апельсина.

6. Формочку выстилаете папером для випічки і виливаєте тісто. Ставите в духовку, нагрітий. до 180 градусів хвилин на 30. Печете до «сухої сірники».

7. Дістаєте готовий коржик і даєте йому охолонути.

8. Готуєте крем. Берете 500 грам свіжовіджатого апельсинів. соку, виливаєте в посуд з антипригарним покриттям і ставите на плитку. Включаєте невеликий вогонь.

9. В цей час змішуєте жовтки з борошном і цукром. Додаєте трохи соку і коли сік майже закипите, вводите цю суміш. Варіть заварний крем з соку. Остужаете.

10. Збиваєте вершки. 4 столові ложечки кладете в крем і перемішуєте.

11. Збірка. Коржик разрезаете на дві половини. Пропитываете апельсиновим соком. Намазываете кремом. Бока обсыпаете вафельною крихтою і прикрашаєте вершками.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *